Oproep geestes- en sociale wetenschappers voor gebruikersevaluatie PoliMedia

As this call for humanities and social sciences scholars to participate in an usability study is aimed at scholars in the Netherlands, this call is published in Dutch.

Hoe gebruiken geestes- en sociale wetenschappers zoekmachines in hun onderzoek? Dat is een vraag die wij (ESHCC, Erasmus Universiteit Rotterdam) stellen in onze onderzoeksprojecten waarin wij zoekmachines ontwikkelen voor deze geestes- en sociale wetenschappers. Projecten hierbij zijn zoekmachines voor onderzoek naar politiek en media (PoliMedia project) en onderzoek in audiovisuele archieven (AXES project).

Om de bruikbaarheid van de PoliMedia zoekmachine te testen, willen we een gebruikersevalutie doen. Voor deze studie zoeken we 30-40 geestes- en sociale wetenschappers met interesse in politiek en media. Het onderzoek duurt ongeveer een uur en is mobiel; wij kunnen bij u langskomen. Voor uw deelname ontvangt u een boekenbon ter waarde van €10.

In onderstaande agenda kunt u zien welke dagen nog beschikbaar zijn; het onderzoek zal plaatsvinden van 18 februari t/m 7 maart. Indien u wilt participeren of wanneer u vragen heeft, kunt u contact opnemen met Max Kemman (kemman@eshcc.eur.nl).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.